Departamente
Despre noi
Specialisti veterinari
Linkuri Utile
Contact
This text is replaced by the Flash movie.
Caini
Pisici
Pasari
Rozatoare
Cai
Ferme
Exotice
Pesti
Diagnostic veterinar
Teste Rapide-Imunocromatografice
Teste pentru determinarea Dermatofitilor Cutanati
Teste pentru Determinarea Alergenilor-Tratamente I
Teste pentru determinarea Grupelor sanguine
Imunofluorescenta Directa si Indirecta
Teste ELISA Ag si Ac (IgM si IgG)
Teste tip Immunocomb Ag si Ac (IgM si IgG)
Teste PCR
Teste reproductie
Aparatura Medicala
Anestezie Inhalatorie
Anestezie la Distanta
Camasi protectie profesionale
Sisteme de identificare pentru animale
Endoscoape - Otoscoape - Oftalmoscoape
Ecografe
Pulsoximetre si Monitoare
Defibrilatoare
Electrocardiografe
Aparatura pentru diagnostic de laborator
Lasere terapeutice
Electrocautere
Sisteme pentru intubaj
Sisteme de pozitionare preoperatorie-RX
Sisteme de furnizare a gazului
Aspiratoare de fluide
Aparatura pentru fizioterapie
Sterilizatoare-lampi de sterilizare
Mobilier-mese chirurgicale
Incubatoare - Autoclave
Centrifuge
Perfuzoare Automate
Aparatura stomatologica
Lampi chirurgicale
Microscoape
Cantare electronice
Aparatura pentru saloane cosmetice canine
Soft veterinar
Cataloage CYF SRL
Instrumentar
Stomatologie
Suplimente nutritive, Medicamente si produse biolo
Instrumente medicale
Consumabile
Vetshop - accesorii
Zgarzi si lese profesionale
Pet Shop - diete si hrana pentru animale
Carti medicina veterianara
Catalog Eickemeyer
catalog eickemeyer 2009-2010 reprezentant in romania cyf srl
Catalog AGROLABO-BIOPRONIX 2010
Catalog diagnostic veterinar AGROLABO-BIOPRONIX 2010 - In Romania numai prin SC Care For Your Family SRL catalog diagnostic veterinar agrolabo-biopronix 2010 - in romania numai prin sc care for your family srl
HEARTWORM IC 5 teste
heartworm ic test rapid imunocromatografic pentru depistarea antigenului dirofilariozei (dirofilaria immitis) la câini şi pisici descarca pdf de prezentare dirofilarioza este cauzată de dirofilaria immitis, un nemato ...
RapidVet H Feline - Determinare grupelor de sange la pisica 5 teste
pentru detalii despre cercetarile si rezultatele determinarilor grupelor de sange obtinute in cadrul facultatii de medicina veterinara-bucuresti click aici. deoarece in medicina veterinara transfuziile sangvine au cunoscut o crestere rema ...
CDV IC 5 teste
cdv ic test rapid imunocromatografic pentru detectarea virusului carre – cdv (canine distemper virus) maladia carre este o boală sistemică intâlnită la câine şi la alte specii sălbatice de canide. a ...
ADRESA: Calea Giulesti 115, Bucuresti, Sect 6, cod 068259, Romania

TELEFON: 0722.258.710

EMAIL: contact@cyf-medical-distribution.ro

Microcipul

CE ESTE MICROCIPUL?

 
Seringa microcip Microcipul ( se mai numeste si transporter)   este un dispozitiv electronic, dedimensiuni reduse ( aproximativ cat un bob de orez ), care  contine un cod unic ce poate fi citit cu ajutorul unui scanner special.

Microcipul este incapsulat intr-o sticla biocompatibila, rezistenta la apa, vibratii sau socuri, cu sistem antimigrare. Acesta este livrat impreuna cu o seringa de unica folosinta impachetata intr-un mediu steril, gata pentru a fi utilizata. Contine de asemenea si  numar de 5-6 etichete autoadezive care au inscrise pe ele codul unic al microcipului. Aceste etichete le lipestc pe :pasaportul animalului, carnetul de sanatate, etc. Ele au menirea de a se face comparatia intre numarul inscris pe dispozitivul electronic si actele animalului microcipat.


UTILITATI MICROCIP


Metoda identificarii electronice prin microcip a animalelor s-a impus in Uniunea Europeana deoarece:
•    este cea mai sigura metoda de identificare
•    permite o citire simpla, sigura si rapida a codului unic de identificare de pe microcip
•    implantarea microcipului nu este un procedeu dureros ca  si in cazul tatuarii
•    identificarea prin microcip este valabila pentru toata durata de viata a animalului
•    este sigura
•    nu poate fi pierduta sau modificata
•    animalul de companie este protejat in cazul pierderii sau furtului
•    micorcipul este una din conditiile necesare pentru a putea calatorii cu animalul de companie in strainatate

 
CAND SE POATE IMPLANTA UN MICROCIP?

 
Implantarea microcipului la animalele de companie poate fi facuta oricand, la orice varsta. In cazul catelusilor si pisicutelor implantarea se recomanda sa se faca dupa prima vaccinare. Microcipul este inert din punct de vedere biologic. Nu exista practic nici o posibilitate de respingere a acestuia de catre corp sau de dezvoltare a unei alergii atata timp cat acesta a fost corect implantat, cu respectarea normelor de igiena.


CINE IMPLANTEAZA UN MICROCIP?


Un microcip poate fi implantat  de un medic veterinar,  de crescatori de caini si pisici , precum si asociatiile si cluburile chinologice si feline. Cel care implanteaza microcipul va verifica cu ajutorul cititorului, inainte de implantare, atat microcipul ce urmeaza a fi implantat cat si animalul de companie, pentru a fi sigur ca nu are deja un microcip.

 
CUM SE IMPLANTEAZA UN MICROCIP?


Implantarea microcipului se face intr-un mod cat se poate de simplu si este foarte asemanatoare cu o injectie obisnuita. In cazul animalelor de companie, la care microcipul este implantat subcutanat, nu este necesara anestezie. Nu este un procedeu dureros ca in cazul tatuarii.


Procedura de implantare a unui microcip:

 

• se scaneaza animalul pentru a fi siguri ca acesta nu are deja un microcip implantat

• se scaneaza microcipul aflat in pachetul steril, inainte de implantare, pentru a fi siguri ca acesta functioneaza normal si pentru a verifica codul unic de identificare, care trebuie sa fie identic cu cel ce se gaseste pe etichetele care insotesc fiecare microcip

• dupa implantare, se scaneaza din nou animalul pentru a ne asigura ca microcipul a fost corect implantat si ca functioneaza, dupa care se poate trece la completarea formelor de inregistrare

 

Pentru ca identificarea sa fie practic functionala, este necesar ca distanta dintre cititor si microcip, in momentul citirii, sa fie suficient de mica. Optimizarea acestei citiri s-a putut face si prin demersurile intreprinse de comunitatea veterinara internationala prin adoptarea unui loc standard, recomandat pentru implantarea microcipului, pentru o larga varietate de specii de animale.



IMPLANTAREA MICROCIPULUI LA ANIMALELE DE COMPANIE

 
Exista doua locuri folosite pentru implantarea microcipului la aceste animale: in tarile din Europa continentala, microcipul este implantat subcutanat, in regiunea de mijloc a gatului, in partea stanga. In toate celelalte tari, microcipul este implantat subcutanat, pe linia mediana dorsala, in spate, intre omoplati. Se scoate seringa din pachetul steril. Se ciupeste si se trage in sus pielea animalului. Se introduce complet acul seringii, la baza ciupiturii, in tesutul subcutanat si se impinge pana la capat pistonul seringii pentru implantarea microcipului. Se retrage incet acul seringii, timp in care se exercita o usoara apasare pe locul unde s-a efectuat intepatura. Dupa extragerea completa a acului seringii, se strange putin de pielea animalului pentru a ne asigura ca intepatura s-a inchis.


IDENTIFICAREA PRIN MICROCIP


 
Metoda identificarii electronice a animalelor s-a impus in Uniunea Europeana ca cea mai sigura metoda de identificare care permite o citire simpla, sigura si rapida a codului unic de identificare atribuit unui animal. Odata ce microcipul a fost implantat, identificarea este valabila pentru toata durata de viata a animalului. Este sigura, nu poate fi pierduta sau modificata astfel incat animalul de companie sa fie protejat in cazul pierderii sau furtului.

 
STANDARDE DE MICROCIP


 
In cazul tarilor din Uniunea Europeana a fost adoptat un standard unic pentru identificarea animalelor. Acest standard este reglementat prin ISO 11784 si ISO 11785. Toate microcipurile care corespund acestui standard pot fi folosite pentru identificarea animalelor de companie.

 
In cazul in care este folosit alt tip de microcip, proprietarul animalului trebuie sa detina un cititor cu care sa poata fi citit microcipul respectiv.

 
Pe teritoriul Uniunii Europene, autoritatile cu drept de control in domeniul veterinar sunt obligate sa aiba in dotare cititoare ISO care pot citi microcipurile ce corespund standardului ISO 11784/11785. Nu exista nici un fel de restrictii pentru folosirea microcipurilor ISO in cazul utilizarii lor pentru identificarea animalelor din alte zone de pe glob.

Avantajele utilizarii microcipului ce corespunde standardelor ISO 11784/11785:


• conform cu standardele U.E.

• identificare sigura toata viata

• unicitatea microcipului garantata oriunde in lume

• codul unic nu poate fi modificat

• netraumatizant, implantare usoara

• usor de citit cu un cititor ISO




PROCEDURA DE IDENTIFICARE A UNUI ANIMAL GASIT


 In cazul gasirii unui animal, acesta trebuie sa fie in primul rand scanat pentru a vedea daca este identificat cu microcip.

Pentru a gasi cel mai apropiat colaborator idENTICHIP in vederea scanari va rugam sa consultati lista de parteneri.

Daca animalul gasit  are implantat  un microcip, numarul acestuia se introduce in sistemul de cautare al bazei de date idENTICHIP  pentru obtinerea informatiilor legate de proprietarul animalului.

Daca nu are microcip, aveti posibilitatea inregistrarii acestui animal in patforma de animale gasite.

 

PASAPORT PENTRU ANIMALE DE COMPANIE

 

Microcipul este una din conditiile necesare pentru a putea calatorii cu animalul de companie in strainatate.

Pe langa micorcip mai este nevoie de : pasaport, animalul sa fie vaccinat antirabic si carnetul de sanatate.

 

Microcipul se implanteaza e catre medicul veterinar, cu aceasta ocazie se va elibera si un pasaport pentru animale de companie,  cu date referitoare la numele, specia, rasa, data nasterii, culoarea si tipul blanii animalelor

pasaport animale de companiePasaportul animalelor de companie este, de fapt, un carnet de sanatate valabil international, in care se regasesc aceleasi informatii din carnetul de sanatate obisnuit. Dupa inregistrarea in rubricile pasaportului a informatiilor care se refera la actiunile sanitare veterinare efectuate asupra animalului de companie, medicul veterinar aplica in dreptul fiecarei inregistrari parafa, semnatura si stampila unitatii.
De asemenea pe pasaport se aplica un  abtibild cu codul de bare care este continut de microcip. Stapanul mai primeste alte 10 bucati abtibilduri cu codul de bare dintre care unul il va aplica pe cusca animalului (daca calatoreste cu avionul sau trenul).

Pasaportul va fi  legalizat de directiile sanitar-veterinare, conform unui  ordin al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA) . Ordinul mentine obligativitatea acestui pasaport si specificul datelor din document, clarificand procedurile de tiparire, completare si legalizare a actului. In ordin se arata ca numarul unic al pasaportului este alocat de ANSVA si ca proprietarii care si-au modificat datele de identificare trebuie sa prezinte documentul respectiv directiei sanitar-veterinare, pentru o noua legalizare.

Daca nu ai cont, intregistreaza-te aici!
Recuperare parola!

( lSO 9001: 2008)

PRETURILE NOASTRE AU T.V.A - ul INCLUS!
TERMENI SI CONDITII
PRETURILE AFISATE SUNT NEGOCIABILE IN FUNCTIE DE COMANDA EFECTUATA SI DE COLABORAREA CONTRACTUALA INTRE CLINICA DUMNEAVOASTRA SI FIRMA NOASTRA!
PRETURILE SUNT ORIENTATIVE SI POT SUFERI MODIFICARI FARA NOTIFICAREA PREALABILA A CLIENTILOR NOSTRI.
CYF Medical Distribution este proprietarea a Care For Your Family SRL si respecta, Termenii conditiile si politicile de produs ale Google AdSense.
DIAGNOSTICUL GRUPELOR SANGUINE LA PISICI - PRACTICA CURENTA IN CLINICILE VETERINARE BUCURESTENE
Grupele de sange ale felinelor-izoeritroloza neonatala!Deoarece in medicina veterinara transfuziile sangvine au cunoscut o crestere remarcabila in ultimii ani, cunoasterea grupelor sangvine este imperios necesara. Identificarea grupelor sangvine este importanta si pentru evitarea eventualelor greseli in transfuziile fetale.

CHEMOTERAPIA IN BOALA CANCEROASA
Care este scopul chemoterapiei?Ce este chemoterapia?Cum se efectueaza chemoterapia?Cum se abordeaza igiena animalului pe timpul chemoterapiei?Cat de des este aplicat protocolul medicamentos?Ce este un protocol de chemoterapie?Cat timp dureaza un protocol de chemoterapie?Ce se intampla cand chemoterapia nu mai are efect?Animalele pot fi vaccinate in timpul chemoterapiei?Ce efecte secundare pot aparea la chemoterapie?Medicamente frecvent folosite in chemoterapie

Toate raspunsurile la aceste intrebari le aveti aici.

IMBATRANIREA PISCILOR
Click pe urmatorul link pentru a citi recomandarile medicilor veterinar pentru prevenirea instalarii imbatranirii precoce
CIUMA BUBONICA
Ciuma Bubonica, Ciuma Pulmonara

Poliţia Chineza a înfiinţat puncte de control în jurul orasului Ziketan în provincia Qinghai după izbucnirea Ciumei Pulmonare care a fost pentru prima oară detectata joia trecuta. Boala bacteriana este caracterizata prin infecţii pulmonare, este foarte contagioasă poate ucide o persoana in doar 24 ore dacă este netratata.

Click pe urmatorul link pentru a citi mai multe.
PROTECTIA FAMILIEI
A.Programul de testare a Cainilor
B.Programul de testare a Pisicilor
C.Programul de testare a Pasarilor de Colivie

Toate in linkul urmator